Шест грешки, които всички правим, когато напускаме дома си – според бивш крадец

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
0
316

Кражбата. Това е престъпление, което ни изпълва с ужас. Много от нас за съжаление са били обирани в живота си или познават някой, който е бил.

Въздействието на това не е само финансово, но и емоционално, тъй като жертвите остават неспособни да заменят предмети със сантиментална стойност или се борят с травмата, която идва с нахлуването.

Като население, ние британците харчим значителни суми всяка година за системи за сигурност, за да предотвратим кражбите, но много от нас правят прости грешки, които ни правят уязвими.

Запознайте се с Джени Радклиф, която има една необичайна работа. Като дете през 80-те, за забавление тя би нахлувала в складове, музеи и изоставени къщи с приятели. Сега тя използва своя опит в нахлуването за добро и е наета от компании за тестване на тяхната сигурност.

Дори ако не можете да наемете Джени, тя все пак може да ви помогне да избегнете крадците, като споделя общите грешки в сигурността, които всички правим, и как да ги избегнем.

Да не бъдем внимателни онлайн Знаете ли: 43% от кражбите се извършват от някой, когото жертвата познава. Това е знак за времената, тъй като на крадеца е необходимо да знае вашето ежедневие. Откъде намират тази информация? Социалните медии. Радклиф казва, че крадците претърсват социалните медии за снимки от почивки, за да видят кога хората не са у дома.

Те дори се скитат из общностни групи, търсейки публикации на хора, които търсят помощ за счупени прозорци или врати.

Тя казва: “Не бихте имали знак на предната си врата, който да казва ‘този дом е необитаем’, но ние го правим в цифровия свят.” Видео домофони Оценява се, че повече от един на всеки пет души в Британия имат умен домофон в опит да се предпазят от крадци. Въпреки това, нещото, на което разчитаме да ни защити, всъщност може да ни отвори вратата за крадци.

Радклиф казва, че те са опасни, защото “информацията се проследява и споделя от доставчиците, и всяко свързано устройство може да бъде хакнато, което е притеснение.”

Всяко устройство в мрежа може да бъде хакнато, и крадците могат да следят вашите идвания и заминавания. Затова, останете бдителни и не разчитайте само на вашите камери, за да ви пазят в безопасност.

Представяне на възможности

Друг начин, по който може да привлечете крадците да нахлуят в къщата ви, е като оставяте неща наоколо, които могат да им помогнат. Радклиф обяснява, че често кражбата не е много планирана. Вместо това, крадците обикалят улиците, търсейки уязвими къщи.

И какво прави една къща уязвима? Радклиф обяснява: “Грешките включват оставянето на много инструменти и оборудване около къщата.

“За да се защитите, поставете се на мястото на крадеца. Застанете пред къщата си и се опитайте да нахлуете с това, което имате наоколо. Ако видите някакви слаби места в сигурността си, отстранете ги незабавно.”

Предаване на ключове

Когато даваме на непознати достъп до домовете си, като например на чистачки или градинари, ние се отваряме за възможно обиране. Затова Радклиф препоръчва да давате ключове само на хора, които познавате много добре и на които имате доверие.

Радклиф проучва своята чистачка онлайн и проверява препоръки. Тя също така се уверява да каже на съсед, че някой ще бъде в къщата, и се опитва да не ги оставя самостоятелно за твърде дълго.

Забравяне на прости средства за отблъскване
Експертът казва: “Крадците не искат да прекарват време в тази къща, те искат да влязат и излязат, така че направете къщата си по-трудна цел.”

Достатъчно е просто да направите дома си по-трудна цел и дори малки детайли, които го карат да изглежда, че сте у дома, могат да бъдат много ефективни.

Можете да поставите светлини на таймер или да оставите радио включено, ако сте излезли за кратко време, което може да бъде достатъчно, за да убедите крадците, че просто не си струва риска.

Засаждане на дървета пред къщата

Кой би си помислил, че вашата растителност Ви подвежда? Засаждането на дървета пред къщата Ви може да кани крадци, казва Радклиф.

И това има смисъл, когато се има предвид, че на крадците им е необходимо място за скриване, докато чакат да нахлуят или правят бързо бягство.

Тя предлага да нямате големи растения или храсти директно под прозорците и вместо това да инвестирате в чакъл около къщата си и добра автоматична система за осветление. Тя казва, че това прави къщата Ви “да изглежда по-малко като лесна работа”, тъй като крадците не искат да бъдат видени или чути.

Източник: metro.co.uk

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!