Шефът на Pfizer: Хората ще трябва да се ваксинират ежегодно в продължение на години

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
2301

Вероятно хората ще трябва да се ваксинират срещу COVID-19 в продължение на години напред, каза ръководителят на Pfizer пред Би Би Си. Д-р Алберт Бурла смята, че това ще е необходимо за поддържане на “много високо ниво на защита”.

 

Обединеното кралство вече е осигурило допълнителни 114 милиона дози ваксини на Pfizer и Moderna, които ще бъдат доставени през следващите две години.

Преди година Обединеното кралство беше първата страна, одобрила ваксината Pfizer/BioNTech.
Бурла говори пред Би Би Си преди появата на щама Омикрон, идентифициран за първи път в Южна Африка, както и преди съобщението, че правителството на Обединеното кралство е подписало договори за закупуване на 54 милиона допълнителни дози Pfizer/BioNTech и 60 милиона дози Moderna за 2022 г. и 2023 г.

Тези сделки включват достъп до модифицирани ваксини, ако е необходимо за борба с Oмикрон и бъдещи варианти на безпокойство, заяви здравното министерство.

Д-р Бурла каза, че Pfizer вече е направил актуализирани ваксини в отговор на щама Бета, също идентифициран за първи път в Южна Африка, и Делта, идентифициран за първи път в Индия.

Сега компанията работи върху актуализирана ваксина в отговор на щама Омикрон, която може да бъде готов след 100 дни.
Шефът на Pfizer каза, че ваксините са помогнали за спасяването на милиони животи по време на пандемията и без тях „фундаменталната структура на нашето общество би била застрашена“

До края на годината Pfizer очаква да достави три милиарда дози от своята ваксина с транспортна рибонуклеинова киселина (тРНК), като четири милиарда са планирани за следващата година.

Няколко глобални здравни благотворителни организации смятат за неморални парите, които Pfizer, BioNTech и Moderna печелят от пандемията, констатира Би Би Си.
Pfizer ще генерира най-малко 35 милиарда долара от продажбите на ваксина срещу COVID тази година и цената на акциите й се покачва.
dariknews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!