Семейство оцеля по чудо след взрив на батерия на електрически велосипед

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
159

/ iStock/Getty Images

Батерията на електрически велосипед избухна и една не срути къщата на собственика си във Великобритания.

59-годишният Андрю Бийтън разказва, че семейството му е оцеляло по чудо и е имало невероятен късмет да е по-далеч от мястото на взрива на батерията.
Електрическото колело е било купено като подарък на сина на Бийтън, и е гръмнало по време на зареждане.

Къщата, която се намира в Ланкастър, Великобритания, е толкова пострадала, че не може да се живее в нея.

„Пожарната дойде за 4-5 минути, но това време беше достатъчно, за да изгори цялата ни покъщнина“, разказва мъжът пред Sky News.

Експерти оценяват щетите от избухвалата батерия на минимум 50 хиляди паунда.

Инцидентът е само един от поредица от скорошни инциденти, свързани с батерии за електрически велосипеди и електрически скутери. Дни преди това жена и две деца в Кеймбридж загинаха при пожар, вероятно причинен от зареждащо се електрическо колело.

Лондонските огнеборци са потушили 86 пожара, причинени от електрически велосипеди, и 18 от батерии на електрически тротинетки и скутери, само от началото на тази година.

Нов доклад на благотворителната организация Electrical Safety First казва, че производството и продажбата на батериите на електрическите тротинетки, велосипеди и скутери трябва да подлежат на строги производствени норми от типа на тези за фойерверките и тежките машини, които изискват одобрение от трета страна, преди да бъдат пуснати в продажба.

В момента литиево-йонните батерии, използвани в електронните велосипеди и електрическите скутери, могат да бъдат пуснати в продажба само с декларация на производителя, че отговарят на стандартите за безопасност.
dariknews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!