СЕДЕМ ЧАСА МЕГА СЪБИТИЕ В КОВЪНТРИ – DISCOVER BULGARIA

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
324
Голямото българско събитие, с което в края на лятото ще изригнем мощно! Ще разтопим души, ще насладим очи и уши, с пъстри български шевици, медени гласове и кръшни ръченици! Български приказки, български рок и още българска музика – съвременна и златна! Ще дегустираме вкусна българска храна, а за сръчните – работилници за деца, танцови работилници, арт работилници, изложби на изобразително изкуство, изложби на сувенири, експонати, кукери, носии, българска поезия на английски.

Събитието ще се проведе на 11 септември, събота в Ковънтри, Англия на адрес – 50 Grange Ave, Binley, Coventry, CV3 2ED. Организатори са опитните и креативни Яна Илиева, Боянка Бобева, Галя Натова, Илиян Илиев и Стоян Таслаков.

Яна Илиева е една от малкото разпознаваеми български млади художници в наивен фентъзи стил. В професионалния си опит има много самостоятелни и колективни изложби в редица европейски страни. Яна има солиден опит в семинари, класове и художествени събития за деца.
Линк към нейния сайт: http://www.yanaartnaive.com/en-us/.
Боянка Бобева е директор на българското училище в Ковънтри “Васил Левски”. Тя е и преподавател в университета в град Ковънтри по български и руски.
Галя Натова е от София, завършила приложни и изящни изкуства и графичен дизайн. Специализира  Графичен дизайн в университета в Ковънтри. В Момента живее в Глазгоу и е собственик на „Griquetra Creative Studio”. Известна с псевдонима Galya Wolf.
Илиян Илиев е треньор по народни танци, с многогодишен опит и десетки фестивали зад гърба си. Един от символите на българската общност в града.
Стоян Таслаков е съорганизатор на повечето български събития в Ковънтри от 2016 насам. Инициатор за създаването на местното училище, българския непрофесионален футболен отбор “Спартак” и кандидат за народен представител за 45ти и 46тия парламент.
Сред поканените личности са кмета на Ковънтри – Джон МакНиколас, Посланика на Република България в Лондон – Марин Райков, дипломата и Директор на Българския Културен Институт в Лондон – Светла Дионисиева, Президентите на полската и руската общности в Ковънтри
Заповядайте, българи от всички краища на Великобритания! Да се съберем и отбележим един празник на радостта и веселието и да покажем българската гордост с нашите таланти и традиции.
Линк към събитието:
Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!