Сблъсъци между протестиращи и полиция в Лондон (видео)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
696

Протестиращи са хвърляли огньове по полицаи и са се държали агресивно

 

Снимка: БГНЕС
Девет полицаи са били ранени по време пропалестински протести пред израелското посолство в Лондон, се посочва в съобщение на Скотланд Ярд, цитирано от ТАСС.

Протестиращи са хвърляли огньове по полицаи и са се държали агресивно. Лондонската полиция определи тези действия за “напълно неприемливи”. По време на сблъсъците са задържани девет демонстранти по подозрение за “нарушаване на обществения ред с използване на насилие” и още четирима за нарушаване на ограниченията, наложени във връзка с пандемията.

Скотланд Ярд подчертава, че съботните протести, преминали през централен Лондон, са били мирни. Атмосферата се е нажежила пред израелското посолство. Някои от протестиращите са се опитали да се изкачат над бариерите, блокиращи охраняваната улица „Кенсингтън Палас Гардънс“, където се намира израелското посолство, както и дипломатически мисии на много други държави.

Протестиращите са изтласкани от полицаи, по които са хвърляни бутилки и други предмети. Тълпата скандирала лозунги в подкрепа на палестинците и обиди към израелците във връзка с ескалацията на палестино-израелския конфликт. След сцените на насилие полицията е прекратила протеста.

 

По публикацията работи: Ния Христова
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!