САЩ подкрепя Brexit без сделка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
32

Правителството обмисля нови споразумения с Великобритания за съвместна търговия

Правителството на САЩ ще подкрепи излизането на Великобритания от ЕС дори без споразумение, каза съветникът по националната сигурност на САЩ Джон Болтън пред “Гардиън” по време на посещението си в Лондон.

Болтън се срещна с премиера Борис Джонсън и други високопоставени британски служители, където стана ясно, че САЩ разчита да сключи търговски споразумения с Великобритания.

Според информация на британските медии Болтън е обещал търговски споразумения за отделни сектори на промишлеността, а областите, в които сделките ще се осъществят трудно, ще бъдат игнорирани. Целта е подписването на цялостно търговско споразумение, което обхваща всички търговски стоки и услуги. За да се постигне това обаче ще е необходимо време.

Борис Джонсън иска да извади Великобритания от Европейския съюз на 31 октомври. Той заплашва да напусне без сделка, ако Брюксел не се съгласи с искането му да промени споразумението, договорено с предшественика му Тереза ​​Мей. Това увеличава опасността в икономиката на страната, както и в много други сектори.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!