САЩ нанесe въздушни удари по ирански обекти в Сирия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
51

По данни на “Гардиън” ударите са били разпоредени от президента Джо Байдън

Американските военни нанесоха удари по два обекта в Източна Сирия, използвани от иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция и подкрепяни от него групировки, съобщи Пентагонът. От там добавиха, че те са били извършени в отговор на поредица от нападения срещу американски сили в Ирак и Сирия.

“Тези прецизни удари за самоотбрана са в отговор на поредица от продължаващи и предимно неуспешни атаки срещу американски служители в Ирак и Сирия от страна на подкрепяни от Иран милиционерски групи, които започнаха на 17 октомври”, заяви в изявление министърът на отбраната Лойд Остин.
Пентагонът заяви, че ще предприеме допълнителни мерки, ако нападенията от страна на иранските марионетки продължат.

По данни на “Гардиън” ударите са били разпоредени от президента Джо Байдън.

Кореспондентът на в. “Гардиън” по въпросите на международната сигурност Джейсън Бурк съобщи, че свързани с Иран милиции са нанесли удари по американски бази в Сирия и Ирак, което поражда опасения за регионален конфликт.

Нападенията са извършени от групировки, които или са пряко контролирани от Техеран, или споделят идеологията на други групировки, които в момента се борят срещу Израел. В четвъртък американската база в Хараб ал-Джир в Сирия беше атакувана за втори път в рамките на два дни, а база в Западен Ирак също беше ударена.

Нападенията снощи бяха извършени след повече от дузина други малки по мащаб удари по американски бази в региона, при които бяха ранени 24 американски войници и загина един цивилен служител.

Източник: БГНЕС
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!