Саркози предложи 30 години затвор за убийство на полицай

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
799

Президентът на Франция Никола Саркози предложи в петък сурови наказания и мерки за борба с престъпността и нелегалната имиграция в опит да подобри

намаляващата си популярност малко повече от година преди президентските избори.

В Гренобъл, където през последните седмици имаше сблъсъци на полицията и имигранти, президентът посочи имиграцията като една от причините за кризата в обществото.

“Страдаме от 50 години липса на регулации за имиграцията, което доведе и до провал на интегрирането на чужденците в обществото.”

Саркози обеща да води война с насилието в градовете и въвеждане на сурови мерки, включително даване до 30 години затвор на осъдените за убийство на полицай, монтиране на електронни гривни на престъпници и преглед на статута на всички малолетни престъпници, получили на 18 години френско гражданство, съобщи Ройтерс.

“Френското гражданство трябва да бъде отнемано от всеки, който заплашва живота на полицай или на когото и да е, ангажиран с поддържането на обществения ред. Гражданството трябва да се заслужи и ти трябва да си достоен за него”, заяви с борбен тон президентът.

Той защити и решението да се забрани носенето на бурка (пълното пребраждане на жените според най-консервативните изисквания на исляма) на обществени места. Това бе критикувано като създаване на атмосфера на подозрителност, враждебност към имигрантските общности и погазване на граждански свободи.

“Няма очерняне на когото и да е, това е в интерес на абсолютно всички… ценностите изчезват и ние трябва да сложим край на това”, каза Саркози.

По повод нареждането да се премахнат над 300 незаконни катуна на чергари, както и незабавното експулсиране на роми от България и Румъния, извършили престъпления, той заяви: “Който е нелегално тук, не може да има същите права като легално пребиваващите, а нелегалните имигранти трябва да бъдат върнати обратно в родината си.”

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!