Само психичноболните вече вярват в победата на Русия в Украйна

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
0
263

Руският елит е наясно, че войната срещу Украйна не може да бъде спечелена

Снимка: БГНЕС/ EPA

Повечето хора от руския елит разбират, че Русия не може да спечели войната срещу Украйна, но все пак вярват във възможността да се стигне до „равенство“. Това заяви представителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Андрий Юсов в ефира на канал “Украйна 24”.

“Никой не се е надявал на успех там от дълго време, с изключение може би на няколко много болни хора. Има разбиране за фатална безнадеждност. В най-добрия случай те се надяват на някаква патова ситуация или равенство, когато успеят да запазят своите интереси“, каза Юсов.

В същото време украинското разузнаване все още не вижда индикации, че влиятелните хора в Русия са готови за ефективна съпротива срещу режима на Владимир Путин.
Според пенсионирания американски генерал Бен Ходжис войната в Украйна може да приключи преди края на тази година. Това ще стане възможно, ако Западът намери политическа воля да осигури на Украйна всичко необходимо за победа, визирайки оръжия и боеприпаси за тях.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!