Съдят Credit Suisse за пране на пари от българската наркомафия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
177

Швейцарски федерален прокурор твърди, че българската наркомафия е депозирала около 55 милиона франка в банка. В тази връзка държавата иска над 42 милиона франка (40 милиона евро) като обезщетение. Искането е предявено след 14-годишно разследване на предполагаемия провал на кредитора да предотврати прането на пари от българска група за наркотици.

Федералният наказателен съд на Швейцария разкри обвиненията в документ от 500 страници, в който се твърди, че банката страда от „сериозни организационни недостатъци“ в предотвратяването на прането на пари, според доклад, публикуван в неделя от SonntagsZeitung.

Банката заяви, че „отхвърля като безпочвени всички обвинения по този въпрос и е убедена, че бившата й служителка е невинна“, според изявление, изпратено по имейл. Въпросният случай е последния удар за изпадналата в затруднение банка, която наскоро обяви, че ще отдели допълнителни 500 милиона франка тази година за съдебни спорове.
skandal.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!