Ryanair полет от Агадаир до Лондон беше принуден да кацне аварийно в Маракеш след масово сбиване между пътници

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
94

Полет RUK3034 към летище Станстед се отклони само 36 минути след началото на четиричасовия полет поради конфликт за местата. Сблъсъкът започнал, когато мъж поискал да смени мястото си с майка, седяща до дъщеря си, за да бъде до съпругата и децата си. След отказа на жената и излитането на самолета, мъжът продължил с заплахи, което накарало съпруга ѝ да се намеси.

“Беше като полет от ада. Всичко започна заради едно място,” разказа свидетел. “Опитваха се да се удрят. Едното семейство беше част от по-голяма група и други пътници се включиха.”

Видео показва как пътници крещят, бутат се и разменят удари в коридора, докато екипажът се опитва да се намеси. Мъжът заявява: “Мислят ме за терорист. Затова доведоха армията да ме арестуват.”

Пилотът реши да отклони самолета към Маракеш заради “нарушителни” пътници. По време на сбиването друг пътник се почувствал зле и му било дадено кислород на 30 000 фута.

Мароканската полиция срещна самолета и арестува девет пътници. Полетът с около 200 пътници беше забавен за през нощта, след като екипажът достигна максималните си часове.

След още една отмяна на сутринта, пътниците продължиха към Станстед вечерта на 4 юли.

Говорител на Ryanair заяви: “Този полет от Агадаир до Лондон Станстед (3 юли) беше отклонен към Маракеш след като малка група пътници стана нарушителна, при което друг пътник се разболя. Екипажът повика предварително медицинска и полицейска помощ, която ги посрещна в Маракеш. Нарушителните пътници бяха свалени от самолета от жандармерията.

Пътникът, на който му прилоша и му беше даден кислород на борда, след това отказа да слезе и стана агресивен към екипажа и беше свален от жандармерията. Тъй като третирането и свалянето на нарушителните пътници отне почти 2 часа, екипажът достигна максималните си часове и полетът беше забавен през нощта.

Засегнатите пътници бяха настанени за през нощта и транспортирани до/от летището. Полетът излетя за Лондон на следващия ден (4 юли).

Извиняваме се искрено на пътниците за отклонението и забавянето, причинени от малка група нарушителни пътници, което беше извън контрола на Ryanair.”

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!