Руски депутат, критикувал Путин, отиде на почивка и загина

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
145

В Индия, след падане от хотелски прозорец на третия етаж, почина председателят на Комисията по аграрна политика, управление на природата и екология на Законодателното събрание на Владимирска област от управляващата партия , бизнесменът Павел Антов, съобщи ТАСС.

Според източник на ТАСС депутатът е починал по време на почивка в Индия. На 22 декември той навърши 65 години и е празнувал в Индия рождения си ден.

По-различна гледна точка представя британският вестник “Дейли Мейл”, който припомня, че въпросният депутат е критикувал руските въздушни удари срещу Киев, като ги е определил като “тероризъм” срещу цивилното население в Украйна.

Според уебсайта на законодателното събрание на Владимирска област Антов е основател на групата компании “Владимир Стандарт”, която за няколко години се превърна в една от най-успешните и значими корпорации във Владимирска област. Известен е и като филантроп, общественик, пътешественик, член на международни организации и дружества за приятелство.

Той не е първият загинал или починал при необичайни обстоятелства руски политик или бизнесмен след нахлуването на Русия в Украйна. Преди ден при неясни обстоятелства почина и ръководителят на армейската съдостроителна корпорация в Санкт Пертбург Александър Бузаков, на 67 години, за когото не се съобщава да е имал здравословни проблеми.

На 1 септември Равил Маганов, председател на съвета на директорите на “Лукойл”, пада от прозореца на Централната клинична болница и умря от нараняванията си.

Един от последните случаи е с бившия топ мениджър на руската нефтена компания “Лукойл” Александър Суботин, за когото бе съобщено, че е починал от инфаркт, след посещение при руски вуду маг. Той или брат му, Валери Суботин, бяха сочени като евентуални наследници на основателя и президент на компанията Вагит Алекперов, който подаде оставка на 21 април, след като срещу него бяха наложени санкции от Запада.

През април месец бившият вицепрезидент на една от водещите руски финансови институции в Русия, “Газпромбанк”, Владислав Аваев е намерен мъртъв в апартамента си в Москва заедно със съпругата си и дъщеря си – официалната версия гласи “двойно убийство със самоубийство”.

Малко преди началото на инвазията в Украйна бившият изпълнителен директор на “Газпром” Александър Тюляков беше намерен обесен в гаража на жилищната си сграда близо до Санкт Петербург.

В края на февруари, дни след като Русия официално нахлу в Украйна, друг руски олигарх – Михаил Уотфорд – беше намерен обесен в гаража на дома си в Съри, Великобритания. 66-годишният руснак, роден в Украйна, е направил милионите си като нефтен и газов магнат след падането на СССР.

Най-сериозно отразена в руските медии, въпреки че тя не поражда толкова много въпроси, бе смъртта на Андрей Круковски, 37-годишният директор на ски курорта “Красная поляна”, близо до Сочи, който загина при инцидент при каране на ски. Курортът, който ръководеше, е под егидата на енергетиката – създаден от “Газпром” в рамките на подготовката за организираната през 2014 година от Русия Зимна олимпиада, пише money.bg.

standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!