Русия набира увереност две години след началото на войната в Украйна: Битката за власт и изпитанията на Запада

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
33

Русия, която първоначално беше подигравана в началото на войната, сега има причини за увереност две години по-късно. Въпреки силната съпротива на Украйна в началото, Русия отбелязва успехи на бойното поле, увеличава производството на оръжия и може да мобилизира още стотици хиляди войници. Американската военна помощ за Украйна, стигаща до милиарди долари, остава блокирана, като се очакват още трудности предвид нарастващата умора от войната и финансирането в САЩ преди президентските избори.

На бойното поле в Украйна фронтовите линии остават предимно непроменени, въпреки скорошните успехи на Русия на изток. Украйна продължава да твърди, че не получава подходящите средства за ефективна борба, а моралът на войниците на фронтовата линия спада поради недостиг на боеприпаси и персонал. Вътрешнополитическите разногласия и смяната на популярния военен ръководител генерал Валерий Залужни също пораждат опасения относно бъдещата военна стратегия.

Русия се радва на успехите си, като най-значимият е завладяването на Авдиевка, последвано от по-малки териториални печалби. Въпреки непредсказуемостта на военните събития, анализаторите отбелязват, че Русия и Западът притежават ключовите карти за развитието на войната. Украйна се нуждае от допълнителен персонал и се бори с недостиг на оръжия, докато Русия демонстрира способността си да мобилизира голям брой войници. Въпреки трудностите, Украйна не показва признаци на отказ от съпротива, като нейното ръководство заявява решимостта си да възвърне всяка част от своята територия.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!