Риши Сунак: Все по-близо сме до опасна ядрена ескалация

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
65

Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак предупреждава, че светът е по-близо до ядрена ескалация. В предизборна реч той призова избирателите да му вярват, че ще осигури тяхната сигурност в опасния днешен свят, предаде Ройтерс. Сунак изброи своите заслуги, подчертавайки, че най-добрият план за следващите пет години е хората да се придържат към консерваторите.

Той посочи Русия, Иран, Северна Корея и Китай като държави, които работят за „подкопаване“ на ценностите на Обединеното кралство. Според него „безразсъдството на руския президент Владимир Путин ни е довело по-близо до опасна ядрена ескалация, отколкото когато и да било след Кубинската ракетна криза“. Той също така отбеляза скорошни кибератаки от Китай и руски отравяния в Обединеното кралство.

Сунак използва изказването си на проявата в аналитичния център Policy Exchange на Консервативната партия, за да убеди гласоподавателите, че единствено той е в състояние да защити страната от “оста на авторитарните държави”. Той атакува лейбъристите, че не могат да увеличат разходите за отбрана до 2.5% от БВП до 2030 г. или да се преборят с незаконната имиграция, заявявайки, че само той има “ясен план” за бъдещето. Лидерът на лейбъристите Киър Стармър отхвърли тези твърдения като неоснователни.

Лейбъристите отговориха с обвинение, че консерваторите управляват “скъпоструващ хаос”. Пит Макфадън, национален координатор на предизборната кампания на Лейбъристката партия, заяви: „Единственият начин да се спре този хаос е да се отгърне нова страница и началото на промяната е в смяната на правителството“. Според Ройтерс изказването на Сунак създава предпоставки за напрегната предизборна кампания, като правителството му се чувства неоценено за направеното досега.

“Нито за секунда не претендирам, че за последните четиринадесет години сме били перфектни – разбира се, че не. Но съм горд с постигнатото”, каза Сунак.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!