Риши Сунак е новият премиер на Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
656

В драматичен обрат на събитията Пени Мордаунт се оттегли от гласуването за нов лидер на Консервативната партия в последния момент – проправяйки пътя на Риши Сунак да стане следващият министър-председател на Обединеното кралство, съобщава Sky News.

Двамата кандидати се надпреварваха да достигнат 100 номинации до днешния краен срок в 14:00 часа, като Сунак излезе далеч напред с близо 200 поддръжници.

В изявление г-жа Мордаунт каза, че е “ясно, че колегите смятат, че имаме нужда от сигурност днес“.

“Те са взели това решение добросъвестно за доброто на страната… В резултат на това ние избрахме нашия следващ министър-председател. Това решение е историческо и показва още веднъж разнообразието и таланта на нашата партия“, заяви Мордаунт.

Лидерът на Камарата на общините заяви, че Сунак сега има нейната “пълна подкрепа“ и че сега е моментът “да се обединим и да работим заедно за доброто на нацията“.

“Има много работа за вършене“, добави тя.

Оттеглянето на г-жа Мордаунт означава, че в надпреварата е останал само един кандидат – Риши Сунак – и следователно той ще бъде новият лидер.
plovdiv24.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!