Рейнджърката от Карлово убита заради подигравка към офицерите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
522

Убиецът й строшил врата, засегнал се от нейни думи

 

Снимка: Facebook
Убиецът на рейнджърката Десислава Стоянова отнел живота й, заради нейни подигравки по адрес на армията. Бившият военен Светослав Каменов доскоро отказваше да дава обяснения, но вече е проговорил пред разследващите.

Той заявил, че е строшил врата й заради нейни подигравки по адрес на офицерите в армията.

Преди да бъде уволнен от казармата, самият той имал чин и подготовка на рамбовец, участвал в три задгранични мисии, обучавал e редници по тактическа подготовка, затова се вбесил от думите й, пише „24часа“.
Хванал я за шията, усукал я наляво и надясно и я умъртвил. Жестокото убийство е извършено на 29 ноември м.г. в дома му в Сопот.

Досега като мотив за престъплението се сочеше финансов спор между двамата. 40-годишната Десислава му дала на фиата си, за да го ремонтира. Светослав обаче не успял да го поправи и го закарал в морга край Сопот.

Пари не получил, тъй като не разполагал с документите за автомобила. Във фаталния ден се обадил на рейнджърката за книжата и отишъл до апартамента й в Карлово заедно със свой познат.

Качили я и я закарали до къщата на Каменов в Сопот. След като я убил, Каменов скрил трупа й в ракла под диван, а на следващия ден заминал за Северна България, където живеят майка му и бившата му съпруга с двете им деца.

Тялото на рейнджърката бе открито на 7 декември. На същата дата и Каменов беше арестуван.

„Досъдебното производство трябва да приключи до 7 август“, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив.

Тази седмица защитничката на обвинения за убийството адвокат Снежанка Почева ще се запознае със събраните материали и резултатите от съдебно-медицинската и психиатричната експертиза.

По неофициална информация Каменов е бил освободен от казармата заради психологическа непригодност и осъжданията му. Имал е условни наказания за шофиране в нетрезво състояние, за отклонение от служба и фалшив сигнал за бомба.

По публикацията работи: Боряна Павлова
dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!