Разширението на Лондонското метро създава хиляди нови работни места

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
353

Удължаването на т.нар. Северна линия ще помогне за реализирането на мащабния жилищен проект, в който влиза и старата електроцентрала Battersea

Снимка: Bloomberg L.P.

Първото голямо разширение на Лондонското метро от десетилетия насам, започнало още преди шест години, най-накрая приключва, пише Bloomberg.

Проектът на стойност 1,1 млрд. паунда се очаква да осигури хиляди нови работни места с откриването на станциите Nine Elms и Battersea Power Station в Южен Лондон. Трасето ще облагодетелства строителните предприемачи, които изпитват затруднения при продажбата на стотиците апартаменти в тази зона. Разширението ще подобри и достъпа до финансовото сърце на града, както и до квартала Уест Енд, където са базирани много компании за частни капиталови инвестиции и хедж фондове.

Удължаването на Северната линия е ключово за трансформацията и възстановяването на старата електроцентрала Battersea, която в миналото е осигурявала около една пета от електроенергията в Лондон. Съоръжението не функционира вече десетилетия, като процесът на превръщането ѝ в жилищна сграда се сблъсква с множество проблеми през последните години. Станала световноизвестна покрай корицата на албума Animals на Pink Floyd, централата е част от мащабен жилищен проект на стойност 9 млрд. долара, който по план трябва да бъде завършен през следващата година.

Включването на новите станции към системата на лондонското метро представлява „основен крайъгълен камък“, пише Саймън Мърфи, главен изпълнителен директор на Battersea Power Station Development Co. „Подобряването на транспортните връзки и свързаността с този район на Лондон е от ключово значение за развитието му“, добавя той.

Проект за трансформация на въглищната централа Battersea. Снимка: Battersea Power Station Development Co.

Разширяването на лондонското метро, което увеличава броя на станциите до 272, може да помогне за генерирането на 25 хил. работни места и 20 хил. нови жилища, изтъкват от транспортния регулатор на града Transport for London.

Пътуването от Nine Elms или Battersea Power Station до Уест Енд или до Лондонското Сити в някои случаи ще отнеме по-малко от 15 минути. Станциите ще започнат да функционират, за да подкрепят засилената дейност по разширяването на крайречната ивица, която някои хора наричат „Дубай на Темза“.

Изграждането на 3-километровата линия между Кенсингтън и електроцентралата Battersea започва през 2015 г. Проектът ще бъде последван от въвеждането в експлоатация на линията „Елизабет“, което е предвидено за първата половина на следващата година. Последното значително разширение на метрото е извършено през 1999 г.

Две от най-старите трасета – City & South London Railway и Charing Cross – са изградени още през 20-те години на миналия век. Те са в основната на т.нар. Северна линия, обособена през 1937 г.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова
Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!