Разкрита е самоличността на убийците на Бриана Гей преди обявяването на тяхната присъда

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
729

Скарлет Дженкинсън и Еди Ратклиф, и двамата на 16 години, убиха транссексуалното момиче след като развиха “извратена” обсесия към мъченията Двама тийнейджъри, убили Бриана Гей, бяха именувани за първи път преди изслушването на тяхната присъда.

Скарлет Дженкинсън и Еди Ратклиф, и двамата на 16 години и описани от полицията като “наистина интелигентни деца”, вече могат да бъдат назовани като убийците, след като съдия отмени ограниченията за отразяването на случая.

Съдът в Манчестър чу, че от момента на своята осъждане, Дженкинсън е признала участието си в намушкването. Преди това тя беше обвинила Ратклиф в убийството.

Тя казала на психиатър, че е намушкала Бриана “многократно” и че това я е “вълнувало”, и че я е убила, защото е мислела, че Бриана ще престане да бъде нейна приятелка. Убила я е, за да “винаги да бъде с нея”, чу съдът. Деана Хийр KC, обвинител, каза, че психиатър, който преди това беше оценил Дженкинсън, я посетил в сигурното заведение, където е била задържана от арестуването си.

“При този случай тя дала различен разказ. Казала е ефективно… че по време на убийството тя всъщност сама нанесла намушкванията. Казала е, че е отнела ножа от ръката на Еди и е намушкала Бриана многократно. Казала е, че Еди е хвърлил Бриана на земята и я е намушкал три и четири пъти, след което е паникьосал и казал, че не иска да я убива, така че тя продължила и я намушкала няколко пъти. Когато я попитали колко пъти, тя казала ‘много’.

“Казала е, че разбира, че е намушкала Бриана достатъчно пъти, за да я убие и че е вълнувана от това, което прави.

“Казала е, че ѝ харесва да мисли за плана да убие Бриана, но мотивацията ѝ за това е била, защото я смятала за приятелка и предполагала, че Бриана ще я напусне и тя искала да я убие, за да винаги да бъде с нея.”

Дженкинсън също признала пред психиатъра, че “е имала намерение да вземе части от тялото на Бриана като сувенир”. Преди това казала на Ратклиф, че иска да запази “красивите очи на Бриана”.

Съдът чу, че Бриана е била намушкана 28 пъти, но няма доказателства, че някоя от частите на тялото ѝ е била отнета от убийците ѝ.

Освен това, Дженкинсън признала, че е опитала да отрови Бриана няколко седмици преди убийството с червени таблетки ибупрофен, “преструвайки се, че ще я накарат да се почувства възхитена”. Съдът чу, че Бриана е била много болна по това време и че майка ѝ, Естер Гей, е мислила, че има апендицит. Тя си спомнила, че Бриана е била много болна, и в повръщането ѝ е имало червени петна, които по онова време е мислила, че са червени кожи от грозде.

Дженкинсън и Ратклиф се срещнали на 11 години в училището Culcheth High в Уорингтън и останали приятели, след като Скарлет се преместила в училището Birchwood High през есента на 2022 г., след инцидент, свързан с това, че е внесла ядливи продукти с канабис в клас.

В Birchwood Дженкинсън се сприятелила с Бриана, “открита и горда” транссексуално момиче с голямо присъствие в TikTok, което не е посещавало обикновени уроци поради проблеми с тревожност и хранително разстройство.

Дженкинсън, чиято майка е учител в средно училище, казала на Ратклиф, че е станала “обсебена” от Бриана, и скоро я включила в списъка си с деца, които тийнейджърите искали да убият. Другите били четирима момчета, които не харесвали: едно Ратклиф мислел, че е “педофил”, друго момчето смятало за любовен съперник, и двама, които били груби с гаджето на Дженкинсън.

Бриана станала техен фокус, след като не успели да измамят един от другите чрез фалшив социален медиен профил. Съгласили се, че ще бъде “по-лесно” да я убият, в един от хилядите текстови съобщения, обменени в периода преди убийството на 11 февруари миналата година.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!