Разделиха група папагали в зоопарк, псуват посетителите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
99

Непослушните папагали създавали проблеми на зоологическата градина

 

Илюстративна снимка: Shutterstock
Папагалите Били, Ерик, Тайсън, Джейд и Елси повече едва ли ще бъдат събрани заедно в зоологическата градина в Линкълншайър, Великобритания, след като домакините на парка за животни не са останали доволни от поведението на грубата групичка. Петимата са папагали от породата Жако, но за разликата от повечето свои събратя са усвоили огромен набор от нецензурни думи, с които огласяват цялата територията.

Жакото е порода, известна с това, че може да научи до 200 думи, а хората най-често ги учат на цинизми. Директорът на зоологическата градина – Стив Никълс, споделя пред AP, че поведението на папагалите се провокира най-вече от околните реакции. Така, ако даден папагал ни изпсува, а ние се засмеем, това би го накарало да повтори и потрети заучените звуци. В случая на петимата калпазани те не чакат реакциите на хората, а реагират един на друг. Когато Били напсува Ерик, Тайсън се смее и това дава началото на една безкрайна поредица от подобни реакции, разказва Никълс.

Причината птиците да бъдат разделени е, че зоологическата градина се посещава от много деца, а нецензурният език не е подходящ за техните уши. Това е накарало ръководителите да разделят папагалите в различни сектори.

Никълс разказва пред BBC News, че в Линкълншайър има още 200 папагала от породата Жако, което създава риска всички птици да започнат да псуват, ако се вдъхновят от своите невъзпитани приятели.
fakti.bg

 

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!