Професор: Хората се отпуснаха, да приемат COVID-19 насериозно

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
60

Ръстът на случаите във Великобритания буди безпокойство

Снимка: архив, БГНЕС
Наблюдаващото се напоследък увеличаване на случаите със заразяване с COVID-19 във Великобритания е повод за сериозна загриженост, заяви един от главните медицински съветници на правителството професор Ван Там, цитиран от БНР.

Второ поредно денонощие броят на заразените се задържа около 3 000, което не е наблюдавано от 22 май, когато беше пикът на пандемията.
Професор Джонатан ван Там заяви, че „хората са се отпуснали прекалено много през лятото и трябва да започнат отново да приемат нещата сериозно“. В противен случай Великобритания ще преживее трудни месеци напред, допълни професорът.

Тревожен факт е, че се наблюдават все повече заразявания на по-млади хора.

Коментарите на Джонатан Ван Там идват в момент, когато на все повече места на Острова се налагат локални карантини. По-строгите мерки влязоха в сила от полунощ в големи части на Западна Шотландия. Довечера карантина ще бъде наложена и в уелското графство Карфили.

Професорът призова ръководителите на националното здравеопазване и политиците да помислят как да се справят с вируса не само в този критичен момент, а и през следващите 6 месеци чак до пролетта.

По публикацията работи: Елка Василева

dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!