Продължава железопътната стачка във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
173

Третият ден от голямата железопътна стачка във Великобритания ще се проведе днес след като поредните преговори за намиране на решение на трудовия спор отново се провалиха. Служители на лондонското метро също гласуваха за нови стачни действия.

Хората бяха предупредени да не пътуват с влакове, освен ако това не е абсолютно наложително. Очаква се само около 20 процента от железниците да работят в съботния ден. Във вторник и четвъртък бяха проведени предишните две стачки, които доведоха до сериозни проблеми. От профсъюзите предупредиха, че ще последват още стачки, ако не бъде намерен компромис.

Стачките се за увеличение на заплащането, за по-добри условия на труд и против съкращенията в сектора. Насрочени са нови преговори между профсъюзите и работодателите за понеделник, но Би Би Си има информация, че те могат да започнат още в неделя.

Междувременно персоналът на лондонското метро гласува да продължи със стачните действия. Негови служители вече проведоха една стачка миналия вторник, която доведе по затваряне на почти всички метеостанции в столицата. Конкретни дати за стачните действия не са уточнени. По-рано през седмицата служители на „Бритиш еъруейз“ на летище „Хийтроу“ гласуваха за провеждане на стачки по време на лятната ученическа ваканция.

За стачки се стягат и в сектор на образованието, както и някои обществени служители.
bnr.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!