Проблеми с онлайн банкирането на HSBC във Великобритания по време на Черния петък и затваряне на физически клонове

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
180

HSBC има около 15 милиона клиенти във Великобритания. Снимка: Omar Marques/SOPA Images/Shutterstock

На 24 ноември, в деня на Черния петък, хиляди клиенти на HSBC в Обединеното кралство изпитаха трудности при достъпа до онлайн и мобилните банкови услуги на банката. Съгласно данни от Downdetector, над 4000 клиенти са докладвали за проблеми с мобилното приложение на HSBC.

Банката, която обслужва около 15 милиона клиенти във Великобритания и притежава само онлайн банката First Direct, потвърди проблемите в социалните медии и обяви, че вече работи по тяхното разрешаване. По-късно HSBC съобщи за влиянието на техническите неполадки върху приложенията и онлайн услугите, включително авторизацията на онлайн покупки с карти.

Тези проблеми идват на фона на недавните обяви на HSBC за затварянето на 114 физически клонове в цялата страна през тази година, което отразява по-широката тенденция на клиентите, които се насочват към онлайн банкиране. След затварянето на тези клонове, общият брой на физическите клонове на HSBC в страната ще намалее до 327, в сравнение с 590 през 2021 година.

Говорител на HSBC обясни, че настоящите технически проблеми са резултат от вътрешен проблем в системата на банката. Банката изрази съжаление за причиненото неудобство и увери, че се полагат всички усилия за възстановяване на нормалната работа на своите услуги.

Източник: The Guardian

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!