Принц Уилям и Кейт Мидълтън отиват в Австралия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
44

Ще помагат за възстановяването на опожарените райони

 

Снимка: БГНЕС
Херцогът и херцогинята на Кеймбридж ще посетят опустошените от пожари райони на Австралия, за да подпомогнат възстановяването има, пише БГНЕС.
Принц Уилям и съпругата му Кейт ще получат официалната покана за посещение от премиера на Австралия Скот Морисън до края на седмицата.

Посещението ще има две цели – да привлече вниманието на обществеността към районите, които се нуждаят от финансова и друга помощ, както и да върне туристите в пострадалите области.

Уилям и Кейт ще се срещнат с огнеборци и доброволци от Австралия, както и с пострадали от природното бедствие.

Те не са посещавали страната от 2014 г., като преди това ходеха на южния континент често и имат общо 5 визити.

Стотици населени места в югоизточна Австралия бяха засегнати от горските пожари тази година, които някои експерти определят като най-тежките в историята.

Загинаха 33 души, а повече от 2000 домове изгоряха. На 5 януари Уилям и Кейт публикуваха емоционално изявление, в което казваха, че гледат с ужас как горят пожарите в Австралия.

Властите в страната очакват посещенията на туристи тази година да бъдат между 10 и 20 процента по-малко, като много хора са се отказали да посетят Австралия точно заради големите пожари.

По публикацията работи: Павел Гълъбов

DNES.BG

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!