Приемете мерките сериозно, ако искате това да е последният локдаун

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
298

Населението бе призовано да спазва мерките

Снимка: БГНЕС/ EPA
Приемете мерките сериозно, ако искате това да е последният голям локдаун. Такъв призив отправи вътрешното министерство на Великобритания към гражданите на фона на коронавирусната пандемия, предаде Sky News.

Службите на Острова посочиха, че за да се спре разпространението на вируса и за да няма повече затваряне на държавата, хората трябва да спазват по-строгите мерки. Мнозинството от населението ги спазва, но има „малък брой” хора, които не се подчиняват, посочиха службите.

Полицията обяви, че ще направи всичко по силите си, за да прилага мерките. Кит Молтхаус, държавен министър на полицията, все пак изрази надежда, че населението ще „играе по правилата”. На Острова бяха наложени по-строги мерки, след като беше регистриран пик на заразените. Във Великобритания от началото на пандемията има над три милиона потвърдени случая на заразяване.

Кит Молтхаус се надява, че няма да има увеличение на броя на глобите или арестите поради нарушаване на COVID-правилата, но добави, че обществеността трябва да спазва ограниченията. Властите на Острова си поставиха цел до средата на месец февруари 15 милиона души да бъдат ваксинирани срещу коронавируса. До момента 2,2 милиона души са били ваксинирани.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!