Предупреждение за гръмотевична буря, издадено от Метеорологичната служба

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
449

Гръмотевичните бури могат да предизвикат нарушения, включително наводнения в Уелс, югозападна Англия и части от Западните Мидлендс от събота следобед.

В предупреждението за времето на Метеорологичната служба се казва, че на някои места могат да паднат 30 мм (1,6 инча) дъжд за два часа, с “малка вероятност” повтарящите се валежи да достигнат до 50 мм (2 инча) на “някои места”.

“Въпреки че не всички места ще бъдат засегнати, бавно движещите се силни дъждове и гръмотевични бури могат да предизвикат наводнения и смущения на някои места,” се казва в предупреждението.

Междувременно, в други райони ще продължи да има великолепно слънчево време, с температури до 20°C (68°F) в Кармартъншър.

Съботното предупреждение за времето, което е в сила между 13:00 и 20:00 ч. по BST, обхваща Херефордшир и Шропшир, както и югозападната част на страната.

В Уелс предупреждението обхваща 16 от 22-те общински района, с изключение на повечето от северен Уелс и Пембрукшър.

Прогнозите сочат, че топлото време ще продължи в части от Великобритания в неделя и понеделник, като високото налягане се връща навреме за пролетната банкова ваканция през следващата седмица.

Метеорологичната служба съобщи, че времето ще стане по-нестабилно от вторник с тежки, гръмотевични валежи на запад, които ще се разпространят по-широко в сряда.

Също така се казва, че има “голяма несигурност” относно метеорологичните условия между сряда и петък, въпреки че “температурите вероятно ще бъдат малко над средните”.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!