Предупреждават за наводнения в части от Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
143

/ БГНЕС, архив

Около 35 предупреждения за наводнения бяха издадени във Великобритания след проливните дъждовете в някои части от страната, съобщи ДПА. Тази сутрин бяха издадени 27 предупреждения за наводнения в Англия и 8 на територията на Уелс, когато вълна от проливни дъждове премина през Острова. На територията на Шотландия бяха издадени 6 предупреждения.

Това се случва, след като през изминалата нощ Националната метеорологична служба на Великобритания издаде предупреждения за жълт код за порои в Уелс и Югозападна Англия, в които се прогнозира, че на много места за шест до девет часа се очаква да паднат между 20 и 30 мм. дъжд, апо високите места се очаква да паднат около 50-60 мм.

В някой части на Уелс са паднали между 42 и 44 мм. дъжд, а в Югозападна Англия валежите са достигнали 27,2 мм., уточни метеорологът от Националната метеорологична служба Алекс Бъркил. “Това беше доста обхватна дъждовна вълна, която бавно премина през Обединеното кралство. Интензивността на валежите не беше толкова голяма, колкото продължителността им”, добави той.

Силният вятър и проливните дъждове предизвикаха нарушения по пътищата в Корнуол и Девън, а полицията да призова шофьорите да бъдат внимателни, съобщи местен вестник.

Регионите от Западна Шотландия до Югозападна Англия могат да бъдат засегнати от “по-краткотрайни, но по-интензивни” валежи, като за няколко часа там може да паднат около 20 мм. дъжд, заяви Бъркил.

Силни дъждове се очакват и през останалата част от уикенда в различни райони на страната, а температурите може утре да паднат от 14 на около 10 градуса по Целзий.
Източник: Симеон Томов/БТА
dariknews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!