Председателят на Европарламента: България е готова за Шенген

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
127

Страната ни се справя добре с миграционната вълна, смятат в Брюксел
България отговаря на всички изисквания за присъединяване към Шенгенското пространство. Това заяви председателят на Европейския парламент (ЕП) Антонио Таяни по време на срещата си с новия български президент Румен Радев. Радев е в Брюксел на първото си работно посещение като държавен глава, съобщиха от президентската пресслужба.
„Това решение обаче трябва да бъде взето с консенсус и от държавите-членки“, посочи Таяни.
Председателят на Европарламента приветства и избора на дългогодишния представител на страната ни в Европейския парламент Илияна Йотова за български вицепрезидент.
По думите му миграцията е предизвикателство за целия Европейски съюз, а не само за отделните национални държави. Таяни изрази пълната подкрепа на Европейския парламент за предприетите от България мерки за справяне с миграционния натиск и предоставянето на закрила на бежанците.
От своя страна Радев изрази увереност, че в партньорство с европейските институции въпросът за общата европейска сигурност ще намери своето успешно и трайно решение.
Днес президентът ще разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и ще посети Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!