Председателят на британския парламент се оттегля от поста си

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
276

Кралица Елизабет II подписа законопроекта, забраняващ Brexit без сделка

Председателят на Камарата на общините на Великобритания Джон Беркоу заяви, че ще се оттегли в рамките на седмици на фона на критиките от твърдите поддръжници на Berxit, които твърдят, че е изопачил парламентарните правила, за да ги подкопае.

Беркоу заяви, че няма да се кандидатира за преизбиране, ако депутатите гласуват в подкрепа на предсрочни избори по-късно днес и при всички случаи ще подаде оставка до 31 октомври, дори и да не го направят. Беркоу е оратор на долната камара на парламента в продължение на 10 години, като е бил свидетел на разгорещени дебати за Брекзит и е вземал множество решения за действия, които е трябвало да предприема камарата, информира NOVA.

“Ако камарата гласува тази вечер за предсрочни общи избори, моят мандат като говорител и депутат ще приключи, когато този парламент приключи. Ако камарата не гласува за това, аз заключих, че най-малко разрушителното и най-демократичното действие за мен ще бъде да се оттегля при приключването на бизнеса в четвъртък, 31 октомври”, каза Беркоу пред камарата.

Беркоу се опита да модернизира парламента, заменяйки традиционната ораторска роба за обикновена одежда над костюм и призова жените депутатки за нови бебета.Критиците обаче твърдят, че той е помпозен, предубеден в полза на депутатите срещу Brexit и прекалено харесва звука на собствения си глас. каза, Той заяви, че времето до напускането му ще даде на депутатите възможност за известно запознаване с кандидатите, които да го заменят.

“Аз се стремях да повиша относителния авторитет на този законодателен орган, за което няма да направя абсолютно никакво извинение. Това е прекрасно място, преобладаващо от хора, които са мотивирани от представата си за националния интерес, от възприемането им за общественото благо и от своя дълг, не като делегати, а като представители на това, което смятат, че е правилно за нашите държава”, каза Беркоу пред депутатите. “Да водим парламента към деградация е опасност за нас”, заключи Беркоу.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!