Правителтвото на Уелс победи бг посолството в приятелско дерби

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
465

Часове преди футболния двубой за европейското първенство между България и Уелс, завършил с победа за нашата страна, в Кардиф се проведе приятелска среща по футбол между представители на българското посолство в Лондон и правителството на Уелс.

Отборът на българското посолство реализира три гола във вратата на противника, но уелският тим беше по-резултатен. Играта и на двата отбора беше много добра, но късметът този път не беше на страната на българските играчи, които пропуснаха много добри положения и имаха повече удари към вратата. По системата „гол+греда”, ако бяха реализирани 4-те греди на българските играчи, резултатът щеше да бъде равен.  Следва да се отбележи, че отборът на посолството показа несломим дух, като до последната минута се опитваше да обърне играта в своя полза. Победата на българския национален отбор обаче спомогна да се запази дипломатическия баланс.
Организирането на подобни приятелски футболни срещи в навечерието на двубои между националните отбори е традиция  за уелското правителство. Настоящият мач бе тринадесети за правителството на Уелс, като досега отборът има 11 победи, един равен и една загуба. За Уелс тази 13-та среща бе своеобразен реванш, защото единствената им загуба досега беше именно от отбора на българското посолство през 2006 г. 
Независимо от резултата, за всички участници в приятелския футболен мач беше важна максимата, че е по-важно участието и подобни събития са особено полезни и спомагат за осъществяване на контакти и приятелски отношения между Уелс и България.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!