Матеус пуска ”А” група в следващия ни мач

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
780

Селекционерът на националния отбор по футбол Лотар Матеус е решил да заложи в контролата срещу Саудитска арабия на футболистите, играещи в родното първенство. Михаил Венков от Литекс бе привикан в представителната гарнитура и вече е провел разговор с германеца.

“Чака те мачът на живота ти”, казал Матеус на Венков и му препоръчал да не обръща внимание на подхъврлянията за родствена връзка с дъщерята на един от помощник-треньорите Михаил Мадански.
Очаква се срещу арабите като титуляри да започнат и други двама представители на родната “А” група. Става дума за Даниел Димов от Черно море и Цветан Генков от Локо София. Минути на терена ще запише вероятно и стражът на “червено-черните” Боян Пейков.
Генков, който е водещ реализатор в родното първенство, остана извън групата при победата с 1:0 над Уелс в Кардиф. За негова сметка като титуляр започна Димитър Макриев, който не успя да отправи нито един точен удар към врата на “драконите”.

Двубоят със Саудитска арабия ще се играе във вторник, 12 октомври от 18:30 часа и ще бъде излъчван от ТВ+.

В същото време стана ясно, че помощникът на Лотар Матеус Цанко Цветанов иска да напусне щаба на националния тим. Бившият ляв бек поискал да си тръгне, за да остане лоялен докрай на Станимир Стоилов, с когото бяха в екип съвсем доскоро.

Главен фаворит за негов заместник е свободният в момента Антон Велков, а втори е Илия Груев. И двамата знаят немски език и познават добре местня манталитет от престоя си там.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!