Повечето хора възприемат технологичните импланти, ако подобрят здравето им

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
31

Близо две трети от хората в Западна Европа биха били съгласни да използват технологични импланти, за да подобрят живота си и най-вече здравето си според проучване поръчано от Kaspersky.

 

Проучването на Opinium Research сред 14 500 души в 16 европейски страни, включително Великобритания, Германия, Франция, Италия и Испания, показва, че 63% от хората биха помислили да променят телата си, за да ги подобрят, въпреки че резултатите варират в цяла Европа.

Във Великобритания, Франция и Швейцария подкрепата за технологични подобрения е ниска – съответно само 25%, 32% и 36% – докато в Португалия и Испания е много по-висока – 60% и при двете.
“Подобрението на функциите на човешкото тяло е една от най-значимите технологични тенденции днес”, каза Марко Прейс, европейски директор за глобални изследвания и анализи в Kaspersky, базирана в Москва фирма за киберсигурност, цитиран от “Ройтерс”
“Любителите вече тестват границите на възможното, но се нуждаем от общоприети стандарти, за да гарантираме, че този процес ще достигне пълния си потенциал, като същевременно минимизира рисковете”, каза Прейс.

Миналия месец стартъпът Neuralink на предприемача Илон Мъск показа прасе, което от два месеца има в мозъка си компютърен чип с размер на монета, като го обяви за ранна стъпка към диагностицирането и лечение на заболявания. Повечето учени и експерти в сферата посрещнаха доста скептично съобщението.

Проучването показва, че повечето хора искат подобни импланти да се използват в полза на развитието на човечеството въпреки опасения за тяхното въздействие и сигурност срещу хакери.

По-голямата част от анкетираните смятат, че само богатите ще могат да получат достъп до подобни технологии.

През последните години сферата на имплантите се развива доста бързо, като особени усилия се полагат в борбата с парализата.
dnevnik.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!