Португалия, Испания и Италия призоваха за европейски минимален доход

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
357

Правителствата на Португалия, Испания и Италия призовават за създаването на европейска система за минимален доход. Предложението им бе публикувано във в. Público и е подписано от португалския министър на труда Ана Мендес Годиньо, министърът на социалните права на Испания Пабло Иглесиас и италианския трудов министър Нунция Каталфо.
“Трябва да се уверим, че на хората е гарантирано задоволяването на основните им нужди. Така че се нуждаем от обща система за минимален доход за борба с бедността и социалното изключване”, пишат те, цитирани от EurActiv.
Трите държави уточняват, че става въпрос не за минимален доход, ограничен до оцеляването или до границата на бедността, а по-скоро за правна рамка, която да позволява на всичките държави да определят минимален доход, адекватен на стандарта и начина на живот на гражданите им.
“В Европа сега има над 113 млн. души, застрашени от бедност и социално изключване, и 25 млн. деца, живеещи под линията на бедността. Трябва да предприемем бързи мерки, за да може тези числа да не се увеличат, а да намалеят”, пишат те.
dnevnik.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!