Полски митничари обслужват ГКПП „Малко Търново” заради арестите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
55

След вчерашната акция 20 души са задържани и няма кой да работи на пропускателния пункт
След вчерашната акция на ГКПП „Малко Търново”, по неофициална информация, са задържани и дневната и нощната смяна митничари. Това е наложило смяната на пункта да вземат гранични полицаи от Полша, съобщава БНТ.
Днес говорителят на главния прокурор Румяна Аранудова заяви, че при акцията са арестувани 20 човека, а обвинения са повдигнати на петима от тях. Тя заяви, че от май месец насам митничарите са се договаряли да взимат подкупи, което е престъпление по служба.
На 4-ма от задържаните е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 2000 лв., а на 5-ят задържан, който е началник на смяната, гаранцията е 5000 лв.
Службите са извършили 32 обиска на жилища и вили като от тях е събрана сумата от 10 000 лв. Подобно престъпление се наказва от закона с до 6 години лишаване от свобода.
Припомняме, че вчера граничният контролно-пропускателен пункт „Малко Търново“ спря работа от сутринта заради акция на Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП). По-рано читател на Economic.bg съобщи, че пунктът не работи. Митничарите там тогава са му обяснили, че причината е срив в компютърната система на ГКПП-то.
economic.bg


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/26/d574630909/htdocs/budilnik_wp/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353