Британски учен изуми: Не ставайте на възрастните в рейса! Аргументът: Хората на възраст трябва да са физически активни

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
716

 

Снимка: Reuters

Британски професор изуми с препоръка по-младите да не отстъпват място на възрастните в градския транспорт, защото това е вредно за здравето им, съобщава „Дейли мейл“.
Според проф. Мюир Грей от Оксфордския университет дългото стоене не е полезно за възрастните и не е добре да ги насърчаваме да са по-малко активни.
Роднините трябва да настояват възрастните им близки да се качват по стълбите, вместо да взимат асансьор, да ходят на пазар и да носят сами торбите с покупките, категоричен е той.
Проф. Грей призова пенсионерите да се стараят да останат физически активни и да не се превръщат в бреме за здравната система. Според него дори най-възрастните трябва да ходят поне по 10 минути на ден.

Проведени наскоро изследвания на острова установиха, че само 2% от възрастните хора изпълняват препоръките за движение. Ортопедът Скарлет О’Мали каза, че на напредналите години не трябва да се гледа като на „време за почивка“. „Хората трябва да са активни, независимо колко възрастни са. Те трябва да са движат повече“, настоя тя.
Всеки възрастен трябва да има поне 150 минути умерена физическа активност седмично и да прави упражнения за основните мускули поне два пъти седмично.
(БТА)По публикацията работи: Красимир Ангелов

dnes.bg


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/26/d574630909/htdocs/budilnik_wp/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353