Полицейско куче надуши педофил във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
56

/ Thinkstock/Getty Images

В Обединеното кралство полицейско куче на име Монти помогна за разкриването на сериен педофил, който се опитвал да измами служителите на реда, съобщи Liverpool Echo.

Полицаи отишли за проверка при 54-годишния Андрю Контенто в края на юли. Мъжът имал предишни присъди за притежание на детска порнография. Според присъдата от 2015 г. той няма право да влиза в интернет от устройства без програми за наблюдение, да изтрива историята на браузъра и да се появява на места, където се събират деца, например в близост до детски площадки в паркове. Освен това британецът бил длъжен да представи всички електронни устройства за проверка при първо поискване на служителите на реда.

По време на посещение на полицейския IT отдел Контенто представил три устройства и заявил, че няма нищо друго. Но Монти, специално обучен да търси електроника, веднага надушил друг смартфон в раницата на Контенто. В паметта на устройството полицията открила няколко видеоклипа със сцени на сексуално насилие над непълнолетни.

По време на разпитите Контенто заявил, че смартфонът бил подхвърлен от някого, но по-късно напълно признал вината си. В крайна сметка съдът в Ливърпул го осъди на 20 месеца затвор.
dariknews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!