Пилот се опита да разбие пътнически самолет с над 80 човека на борда

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
521

По това време той не е бил на смяна

Featured Image Credit: Tayfun Coskun/Anadolu Agency via Getty Images /Getty Stock Photo

Пилот, който не е бил на смяна се е опитал да разбие пътнически самолет по време на полет, съобщи BBC. Случката се разиграла в неделя вечерта.

Заподозреният е седял в пилотската кабина на полет на Alaska Airlines зад капитана и първия офицер, според изявление на авиокомпанията.
В полицейски резервационен документ заподозреният е посочен като Джоузеф Дейвид Емерсън, 44-годишен. Самолетът е пътувал от Еверет, Вашингтон за Сан Франциско, Калифорния. На борда е имало 80 пътници.

Полетът е бил отклонен към Портланд, Орегон, а заподозреният е бил отстранен без инциденти, казаха служители.

В изявление Alaska Airlines каза, че пилотът извън дежурството си е пътувал на седалката в пилотската кабина, когато „неуспешно се е опитал да наруши работата на двигателите“.

Членовете на екипажа на полет 2059 на Alaska Airlines са докладвали за инцидента на контрола на въздушното движение. „Имаше човек, който се опита да изключи двигателите от пилотската кабина. Мисля, че е под контрол вече. Ще се наложи да изпратите полицейско присъствие веднага щом кацнем”, заявява командира на полета в запис до РВД.

Инцидентът се разследва от полицията в Портланд и ФБР. От Alaska Airlines все още не са обяснили защо пилотът е бил в кабината при колегите си, която е със строго ограничен достъп, но американски медии отбелязват, че има практика допълнителните седалки да бъдат използвани от други пилоти, пътуващи по работа.

Мъжът е обвинен в опит за убийство на 86 човека.Източник: BBC
dariknew.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!