Първият човек на Марс! Тя е на 17 – най-младата в НАСА!

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
57

Алиса Карсън е наясно, че за целта не може да има брак и деца

Когато превърнеш мечтата си в цел, тя се осъществява. Това с пълна сила се отнася за Алиса Карсън, която е само на 17 години. Американката от Луизиана тренира всеки ден, за да стане астронавт.

Мечтата й е да бъде първият човек на Марс, а целта й е през 2033 г. това да се случи. Алиса притежава всичко, за да стигне до там. Тя е завършила програмата на НАСА и е ходила до всички 14 посетителки центрове на организацията.

Тя е най-младият човек, който е приет в академията и я завършва. Освен това момичето получава от НАСА официален сертификат да бъде подготвена за пътуване до Марс.

Извън астрономическите обучения, Алиса учи всички предмети в училище на четири различни езика: английски, китайски, френски и испански. Най-голямото предизвикателство за нея е времето, в което да успява да прави всичко това, докато още е ученичка, съобщава Bored Panda.

“Тя е наясно с това, че не може да има деца и не може да сключва брак, но аз я подкрепям, за да успее и да постигне мечтата си” – казва приятел на Карсън пред изданието, цитиран от “24 часа”.

Към многото уроци и тренировки, тя е и публичен говорител. Алиса прави всичко възможно, за да привлече интереса към изследване на Космоса, както и да окуражи всички да следват мечтите си.

Нейната лична мотивация идва от други астронавти, по-конкретно от жени, които са оставили път, по който тя да върви.

По публикацията работи: Надежда Йосифова
dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!