Първи украински удар над цели в Русия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
665

Два хеликоптера са ударили нефтобаза в руския град Белгород, а Русия заяви още на 6 март, че бойната авиация на Украйна е унищожена

Снимка: Twitter

Два хеликоптера на украинските военновъздушни сили са ударили днес петролен резервоар в нефтобаза в руския град Белгород, след като са прекосили границата, летейки на малка височина, съобщи губернаторът на района Вячеслав Гладков, цитиран от Ройтерс.

ВИДЕО

В резултат на нанесения удар е избухнал пожар, при който са пострадали двама работници, твърди Гладков.

Някои части на града, който се намира близо до границата с Украйна, са евакуирани, допълни той.

Животът на пострадалите не е в опасност, уточни губернаторът, цитиран от ТАСС.
На видеозапис, публикуван в интернет, се вижда как няколко ракети са изстреляни от малка височина, а след това избухва експлозия. Първоначално Ройтерс не успява да провери независимо автентичността на кадрите.

Руската петролна компания „Роснефт”, която е собственик на склада за гориво, съобщи, че е имало пожар, но няма пострадали. Компанията не дава подробности за инцидента. Украинското министерство на отбраната не коментира темата.
В сряда вече имаше пожар в склад за боеприпаси край Белгород. Гладков бе обяснил, че причината за пожара все още не е установена.

Русия нападна Украйна на 24 февруари. Оттогава насам руските въоръжени сили многократно бомбардират складове за гориво, за да попречат на снабдяването на украинските военни. Според информация от Москва обаче вече е имало няколко нападения от украинска страна на руска територия.
Иначе още на 6 март руските медии обявиха, че Русия е „унищожила практически цялата военна авиация“ на Украйна.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!