Първа литургия за българската общност в Лондон след 6 месеца пауза

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
229

Снимка: iStock
С благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний в британската столица Лондон беше отслужена Света литургия в църквата “Св. Пантелеймон”, в кв. “Хароу”. Това е първата литургия след шестмесечно прекъсване на богослужението, което досега се извършваше в параклиса “Св. Йоан Рилски”, намиращ се в българското посолство. Това съобщиха от Българската патриаршия.

Причината за прекъсването на богослужението за българската общност е била заради влошеното здравословно състояние на сегашния енорийски свещеник в Лондон отец Симеон Илиев. Светата литургия е отслужил протойерей д-р Добромир Димитров, който е бил определен от митрополит Антоний и от епархийския съвет да обгрижва духовно многобройните българи в Лондон.

 

Православната българска мисия “Св. Св. Константин и Елена” търси различни варианти за намиране на постоянен храм, който да стане духовен център и да обгрижва многобройните българи в британската столица, посочват още от Българската патриаршия.

Инициатива за построяване на Български Православен Храм в Лондон

© Actualno.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!