Партия „Величие“ – голямата изненада на изборите

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
0
173

Новосформираната партия “Величие” стана голямата изненада на избори 2024. Според първоначалните данни от Exit Poll, формацията е на прага да влезе в следващия парламент. Според социологическите агенции ТРЕНД и Галъп, “Величие” получава съответно 3.2% и 3.4%.

Лидер на партията е бившият полковник от НСО Николай Марков, а създател е Ивелин Михайлов, известен със създаването на „Исторически парк“ край село Неофит Рилски в община Ветрино. Полк. Марков заяви, че техният резултат е много над 4% бариера, но твърди, че живеят в мафиотизирана държава, където изборите се продават и търгуват. Той изрази недоволство от манипулациите в проучванията и анализите на социолози, политолози и журналисти, които не са успели да уловят високата избирателна активност за „Величие“.

Марков добави, че партията не е против НАТО и ЕС. Той подчерта, че борбата е срещу мафиотизирана система и че изборите все още се продават и търгуват. Според него, те нямат конкуренти във вътрешен план, защото партията им има уникална програма и подход към управлението на страната, какъвто никой друг политически субект не е имал през последните 35 години.

Марков допълни, че въпреки положителните резултати, въпросът е дали могат да защитят резултата си срещу политически противници като Делян Пеевски. Той критикува текущата политическа система и заяви, че “Величие” предлага различен подход към управлението, който е без конкуренция в политическия спектър на страната.

Партията планира да продължи да се бори за въвеждането на промени и се надява да защити резултатите си в условията на настоящата политическа обстановка.

Тези избори доказаха, че новите партии могат да привлекат значителна подкрепа и да поставят под въпрос установените политически сили в България.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!