Пълна трагедия с пребития Българин в Македония

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
170

Българинът Бекир Кадриески беше нападнат и пребит в Струга. Той е председател на Сдружение на местни българи в Северна Македония, носеща името „Шемето“. Нападението се случи посред бял ден, а мъжът е настанен в болница.

„Пет човека са го нападнали в гръб, четирима са го държали, единият го е налагал с боксове, след това са го повалили на земята и са го ритали. Човекът успя да ми каже, че се чувства много зле, едва диша и повече не можахме да говорим“, разказа Живко Чакръкчиев, съпредседател на сдружението.

Според него това е планирано нападение и причината категорично е българското самосъзнание на колегата му.

„Познавам колегата си, той е толкова внимателен и никога не е влизал в разпра с никой. Никога не е излъчвал такава агресия, никога не е злоупотребявал с това самоопределение. Това е акт, който демонстрира единствено само злоба, страх, безсилие заради дейността на нашата организация, която печели симпатизанти“, каза още Живко Чакръкчиев.

По думите му председателят на сдружение „Шемето“ е преследван, притесняван, бит и арестуван от години заради това, че се самоопределя като българин.

Пребитият мъж се намира в болница. При него са съпругата и децата му, както и полиция. Българският консул също е пристигнал на място, за да изясни случая.

standartnews.com

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!