Отвлякоха и запалиха автобус в Северна Ирландия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
92

Това е втори подобен инцидент за седмица

Снимка: архив, БГНЕС

Автобус бе отвлечен и запален в Нютънаби, графство Антрим, в Северна Ирландия. Това е втори подобен инцидент за седмица и поражда загриженост от разпалване на насилието във връзка с Brexit.

Полицията съобщи, че четирима мъже са се покачили на автобуса, наредили са на всички пътници и шофьора да слязат, след което са го запалили и унищожили напълно. Няма ранени, предаде БНР.

Миналия понеделник двама въоръжени маскирани мъже се покачиха на автобус графство Даун, наредиха на шофьора да слезе и запалиха превозното средство.

След втория инцидент министърът на инфраструктурата Никола Малон заяви, че е „позорно и възмутително работници в обществения транспорт да стават обект на нападения“.

Без тези автобуси хората не могат да отидат на работа, децата на училище, а здравните работници в болниците, допълни Малон.

Насилие вече на два пъти избухна миналата седмица в Западен Белфаст между млади националисти и лоялисти.

След протести срещу Протокола за Северна Ирландия полицаи бяха нападнати с ракети и бомбички в през нощта в сряда и в петък.
По публикацията работи: Елка Василева
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!