Отливът на студенти от Лондон оставя празни много жилища под наем

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
311

Едва 22% от наличните имоти за наем от студенти в британската столица са заети

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Този семестър към Лондон се насочват с 24% по-малко студенти и това струва на сектора на студентски жилища под наем 65 млн. паунда на месец, сочат данни на агенцията за имоти Benham and Reeves, цитирани от Property Wire.

Брокерите от компанията отчитат също, че едва 22% от наличните имоти за наем от студенти в Лондон са заети.

Това съотношение обаче е по-високо в някои райони като Мертън (80%), Бромли (75%), Бексли (61%), Баркинг и Дагенхам (60%), Хаунслоу (53%), Хароу (53%) и Редбридж (50%). На по-скъпите пазари като Хамърсмит и Фулъм, Айлингтън и Камден търсенето на студентски жилища варира между 19% и 25%.

“В момента има очевиден спад на търсенето на жилища под наем от страна на студенти. Това, разбира се, се дължи на по-малкия брой международни студенти заради ограничителните мерки за пътуванията и други препятствия, създадени от пандемията”, коментират от агенцията.

Брокерите обаче не очакват тези негативни фактори да влияят на пазара твърде дълго.

“Много студенти започват обучението си от дистанция в момента, докато не дойде време и има възможност да се преместят в Лондон. След като го направят, очакваме търсенето на жилища под наем да се засили”, посочват от Benham and Reeves.

По статията работиха: Десислава Попова, редактор Елена Илиева
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!