Откос с калашници за две кила злато

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
508

Маскирани и въоръжени с калашници бандити отмъкнаха две кила злато от ателие в столичния кв. "Илинден".

Явно обаче срядата не е бил щастливият ден на апашите, тъй като след като думнали плячката си, плюли на петите си, но не могли да запалят колата. Та се наложило да я бутат. „Изглеждаха толкова нещастни, че на майтап се замислих дали да не им помогна“, обясняваше разпалено очевидец на наглата кражба посред бял ден.
Дръзкият обир стана в сряда, малко след 14 часа на пазарчето до спирка „Оряхово“. По думите на очевидците случката се завъртяла бързо – наглеците дошли на „ура“, стреляли по стъклената витрина на магазина. „Продавачката беше навън на пейка. Иначе щяха да я разстрелят. За щастие няма жертви, макар че маскираните стреляха напосоки – и по алеите на пазарчето, на паркинга, където бе колата им“, разказа един от двамата египтяни, свидетели на инцидента. Други очевидци допълниха, че апашите стреляли първо по витрината на златарското ателие. Пъхнали си ръцете там, за да съберат изложените зад счупеното стъкло бижута и така се нарязали. След това хукнали да бягат към колата си, паркирана до съседния блок. Докато тичали обаче, се подпрели на един автомобил и така оставили кървави следи. Обирджиите се метнали в своята Алфа без номера, но от паника не могли да запалят. След което слезли и започнали да я бутат пред изумените погледи на свидетелите. В един момент бандитите успели да запалят Алфата, която била без номера. Те отпрашили към КПП Люлин и се е изплъзнали на ченгетата.
Куп народ, който по това време пазарува, е видял апашите. Повечето от хората обаче си бяха глътнали езиците. „Божке! Ние сме от Египет. България уж е спокойна страна“, кръстеха се с две ръце египтяните, които имат магазинче за дрехи наблизо. Клиентка в близката сладкарница „Скай“ пък припаднала от ужас. Собственикът на автомобила с кървавите следи пък обясни, че полицаите не му дават да премести колата си.
Ченгета обаче твърдят, че хората в „Илинден“ преувеличават с разказите си. Според МВР бандитите не били с автомати, а с газови пистолети. По земята имаше гилзи от халосни патрони.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!