Осъдиха жена във Великобритания заради неверни твърдения за сексуален тормоз

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
297

/ iStock/Getty Images

Жена, която невярно твърди, че е била дрогирана, изнасилена и принудена да работи като проститутка, беше осъдена на над от осем години затвор по дело, което разпали расово напрежение във Великобритания, предаде Асошиейтед прес.

Двадесет и две годишната Елинор Уилямс обяви във Фейсбук през май 2020 г., че е била бита, насилвана и е станала жертва на трафик от мъже от Южна Азия, което породи в продължение на месеци гняв, страх и вандалски прояви в родния ѝ град Бароу ин Фърнес, гррафство Къмбрия. Нейната публикация бе споделена повече от 100 000 пъти.

През януари Уилямс беше осъдена за възпрепятстване на правосъдието.

Полицията имаше съмнения, че смелите твърдения на Уилямс за изнасилвания и сексуален трафик в чужбина са измислени и че тя се е удряла с чук, за да подкрепи твърденията си.

Съдия Робърт Алтъм заяви, че не може да обясни мотивите на Уилямс, но заяви, че обвиненията са “пълна измислица”.

“Сигурен съм, че е решила да излъже за азиатските мъже, защото е моделирала лъжите си на базата на други случаи с национална известност”, каза Алтъм. “Смятала е, че изгледите да ѝ повярват са по-големи, ако ги основава на случаи, които вече са в общественото съзнание.”Уилямс е твърдяла, че Мохамед Рамзан, собственик на фирма, я е набелязал от 12-годишна възраст и я е отвел в Амстердам, където я е принуждавал да прави секс за пари и я е продал на търг.

По-късно полицията открива, че когато Уилямс е била в Нидерландия, банковата карта на Рамзан е била използвана във Великобритания. Твърденията ѝ, че я е отвел в Блекпул, заплашил я е, че ще я убие и там е била брутално изнасилена от няколко мъже, се оборват, защото видеозапис показва, че тя е била там сама и е гледала Ютюб в хотелската си стая – казва Алтъм.

Рамзан заяви, че е получил безброй смъртни заплахи от цял свят в социалните мрежи. Бил толкова отчаян, че се опитал да се самоубие пред очите на семейството си, стъклата на колата му били разбити, а някогашните му успешни бизнеси били съсипани, каза Алтъм. “Не съм сигурен как аз и семейството ми ще се възстановим от това”, каза Рамзан пред репортери пред съда.

Уилямс поднесе извинение в писмо до съда, в което се казва: “Не казвам, че съм виновна, но знам, че съм постъпила неправилно по някои от тези въпроси и съжалявам”.

Тя каза, че никога не е провокирала размириците в общността, но съдията заяви, че е било предвидимо хората с пакистански произход да станат обект на нападки заради нейния пост.

“Съкрушена съм от неприятностите, които бяха причинени в Бароу”, казва тя в писмото. “Ако знаех до какви последствия ще доведе този статус, никога нямаше да го публикувам”.
dariknews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!