Орешарски прие номинацията за премиер

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
338

Номинацията за премиер тепърва ще я гласуват в БСП. Приемам я въпреки притесненията, че икономическата ситуация в страната не може да се преодолее за един мандат, каза Пламен Орешарски преди областното заседание на социалистите във Варна, където той е водач.


Лидерът на партията Сергей Станишев обяви премиерската номинация на Орешарски. Все някой трябва да поеме, имам достатъчно опит – и академичен, и най-вече практически, каза номинираният, предаде Стандарт нюз.

Хората имат наслоени доста големи очаквания от новия кабинет и се страхувам, че всичко не може да стане за ден – два, каза още той. Според него българските граждани не са усетили тежестта на кризата някъде до средата на 2009 година, но за съжаление след това тя се е стоварила върху тях с пълна сила.

Това не е станало от само себе си, а благодарение на умел мениджмънт преди кризата, която започна 2008 г., а не 2009 г, посочи Орешарски. В моята професионална кариера не си спомням да съм бил кукла на конци и това го знае много добре лидерът на ГЕРБ, каза Орешарски за прогнозата, че ще е поредната кукла на конци.

Според него трябва да върнем нормалната фигура на един премиер. Това е сериозна позиция. С шеги и закачки – в частен разговор може, но не и когато се изпълняват такива важни функции.

Социалистите край морето редиха листата на тайно заседание в хотл „Акваазур „в Златните.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!