“Обзървър”: Британски компании са били посъветвани да разкриват фирми в ЕС заради Брекзит

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
886

Британски компании разкриха, че са били посъветвани от служители на Министерството на международната търговия да учредяват фирми, базирани в ЕС, за да заобикалят граничните проблеми и разходи след Брекзит, пише британското издание “Обзървър”.

Журналистите от изданието са научили от британски износители, че служители на министерството са ги посъветвали, че най-добрият начин да се избегнат проблемите с ДДС, допълнителни такси, документи и данъци, произтичащи от Брекзит, е регистриране на нови фирми в рамките на общия европейски пазар, откъдето те могат далеч по-свободно да разпространяват техните стоки.

“Обзървър” цитира двама директори на компании – Андрю Мос и Джефри Бетс – които са решили да регистрират дейности в Нидерландия след подобен съвет. И двамата са заявили за вестника, че когато са потърсили помощ в министерството след възникналите проблеми, това е бил най-разумният съвет, но означава известно съкращение на служители на Острова и набиране на хора в Нидерландия.

Министерството на международната търговия не е реагирало на запитването на “Обзървър” по случая.

След 1-и януари много износители се оплакаха от големи закъснения с транспортирането на стоки към ЕС в резултат на новите бюрократични мерки след Брекзит.
bnr.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!