Обвиниха Борис Джонсън, че е харчил държавни пари по любовници

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
192

Обвиненията бяха отправени от депутатката в Камарата на общините (долната камара на парламента в Лондон) Сара Оуън

Снимкa: Shutterstock

Британският премиер Борис Джонсън бе обвинен, че е пръскал държавна пара за издръжка на свои любовници, предаде New York Daily Beast, цитиран от novini.bg.

Обвиненията бяха отправени от депутатката в Камарата на общините (долната камара на парламента в Лондон) Сара Оуън. “Министър-председателят на Обединеното кралство е изхарчил стотици хиляди паунди от държавния бюджет за издръжка на свои интимни приятелки”, заяви тя от трибуната на парламента.

Изказването на Оуън бе направено на фона на изчезване на статия в сайта на вестник Times. Близкото до управляващата Консервативна партия издание публикува на сайта си материал, в който се твърдеше, че премиерът е смятал да назначи съпругата си Кари Джонсън на висок пост в правителството. По-късно статията бе изтрита, посочи още американската медия.

Това не е първият подобен скандал с Борис Джонсън. През 2019 г. в медии се появяваха статии за това, че политикът в качеството си на кмет на Лондон (2008 – 2015 г.) е отпуснал финансова помощ на бизнесдамата от САЩ Дженифър Аркюри, с която имаше извънбрачна връзка, добави цитираната медия.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!