Обрат! Втори арестуван заради момичето с 400 шева

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
209

Двама арестувани заради момичето с 400 шева. Става въпрос за сочения за извършител на изключително тежкото посегателство и мъж, който е отправял заплахи към жената, подала сигнала към NOVA за бруталното нападение.

„Аз вече не мога да изляза от вкъщи сама. Вчера бях в голям шок. Това е нещо, което не може да се опише с думи. Видях, че имам заплаха от профил с име Виктор Костов. Казваше ми се да внимавам какво говоря и пиша. Много ме е страх и за семейството ми”, обясни жената, получила заплахи.

NOVA разговаря с адвоката на сочения за извършител на посегателството. Защитникът му обясни, че е задържан по друго обвинение – за закана с убийство към пострадалото момиче. „Той отрича да има такива заплахи. Досъдебното производство за тази закана е образувано вчера”, посочи Валентин Димитров.

Според адвоката информацията, че обвиняемият се е опитвал да избяга и да напусне Стара Загора не е истина. „Снощи получихме призовки, донесоха ги в 1 ч. Задържан е, след като е пътувал да се яви в районното”, поясни Димитров. И допълни: „Категорично отрича да има каквото и да е било участие”.

Утре ще има национален протест пред Съдебната палата в София, заради този случай на насилие и реакцията след него. Демонстрации ще има в няколко града на страната.

standartnews.com

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!