Обмислят затваряне на центъра в Бирмингам за автомобили

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
37

Целта е намаляването на вредните емисии и задръстванията

Снимка: Pixabay
Властите в Бирмингам обмислят да се въведе забрана за частни автомобили в центъра на града. Идеята е включена в нов транспортен план, който беше публикуван от местния градски съвет. Целта е да се намалят вредните емисии и задръстванията в града, пише “Индипендънт”.

Транспортния план ще преобрази главните улици в центъра на Бирмингам в пешеходни. Ще се изградят нови велоалеи и по- добра мрежа на градския транспорт.

Частните автомобили ще се допускат до ръба на центъра, но няма да имат право да преминават през нето, съобщава bTV.

“Прекаленото разчитане на частни автомобили е вредно за здравето ни, вредно е за общността ни и е вредно за бизнеса, който страда от задръстванията в града”, коментира Уасийм Зафар, шеф на местната транспортна комисия.

Бирмингам не е единствения британски град, който обмисля предприемането на радикални мерки срещу замърсяването от автомобили. Миналата година в град Бристол бяха приети мерки, според които дизеловите автомобили са забранени за движение в часовете между 7 ч сутринта и 3 ч. следобед.

В Лондон също е въведена зона с ултра-ниски вредни емисии, в която шофьорите на по-стари автомобили плащат солени глоби.

По публикацията работи: Ния Христова

dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!